Vertaisohjaajat - eli vertsut

Vertaisohjaajat - eli vertsut ovat 13-17- vuotiaita nuoria, jotka toimivat apuohjaajina kaikissa Kotkien tapahtumissa.

Vertaohjaajat käyvät läpi vertsukoulutuksen jossa harjoitellaan erilaisia taitoja esim. lapsiryhmän ohjaaminen, tapahtumien järjestämien, leirien suunnittelu, ensiaputaidot jne. Koulutus sisältää 6 koulutusviikonloppua, joiden aikana käydään läpi niin lapsen kasvua ja kehitystä kuin askartelu- ja leikinohjausta sekä sosiaalisia taitoja. Koulutuksia yhdistetään todellisiin tilanteisiin leireillä ja tapahtumissa. Monet nuoret saavat vertsuna toimimisesta lisäpisteitä esim. jatkokoulutukseen hakemisen yhteydessä.

Vertaisohjaajatoiminta on valtakunnallista ja nuoret pääsevät ilmaiseksi tai hyvin edullisesti osallistumaan seminaareihin ja koulutuksiin ympäri Suomea sekä ulkomailla. Lisäksi leireihin ja tapahtumiin vertsut saavat alennuksen.

Vertsuille järjestetään illanviettoja ja retkiä, joiden sisältöön he pääsevät itse vaikuttamaan. Vertaohjaajien kesken on hyvä yhteishenki ja uudet tulokkaat ovat aina tervetulleita!

Vertsutoimintaan pääsee tutustumaan parhaiten leireillä, siitä on hyvä aloittaa koulutus. Jos sinulla on kysyttävää ota yhteyttä toimistoon: varsinais-suomi@vsnk.fi tai 0400627420Vertsut ovat ltärkeitä roolimalleja pienille leiriläisille